Mijn favorieten

Aankoopmakelaar Tilburg

Een aankoopmakelaar uit Tilburg helpt u bij de aankoop van een woning in deze Brabantse stad. Een woning kopen is een spannend proces en iets dat u hooguit een paar keer in uw leven doet. Daarbij gaat u niet over één nacht ijs. Bij Remco Olden Lommers Makelaars begrijpen we dat maar al te goed. Daarom staan we u als aankoopmakelaar bij tijdens het onderhandelingsproces om voor u als koper het beste resultaat te realiseren.

 

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Vooropgesteld: iedereen kan zelf een huis kopen. Daar heeft u geen aankoopmakelaar voor nodig. Het is dus ook niet verplicht om een makelaar in te schakelen om een huis in Tilburg of omstreken te kopen. In de meeste gevallen komt u als koper echter tegenover een verkoopmakelaar te staan. Als de verkoper een makelaar heeft ingeschakeld om de woning te verkopen, zal deze makelaar ook de onderhandeling voeren. U onderhandelt dus met een professional en zult van goeden huize moeten komen in het onderhandelingsproces om de woning te kopen voor een goede prijs. Een aankoopmakelaar is ook een professional en speelt het spel op hetzelfde niveau als de verkopende partij.
 
Ja, ik wil professionele begeleiding tijdens het aankoopproces!
Bekijk hier de mogelijkheden.
 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Als aankoopmakelaar in Tilburg is Remco Olden Lommers Makelaars bekend met de lokale woningmarkt. Dit is belangrijk om de waarde van een woning te kunnen bepalen. Staat het huis of appartement dat u op het oog heeft voor een realistische prijs in de markt? Het is een vraag die voor een aankoopmakelaar met oog voor de Tilburgse woningmarkt eenvoudig te beantwoorden is. En dat antwoord is belangrijk voor de onderhandeling, het bepaalt namelijk mede uw openingsbod. Maar als aankoopmakelaar doen we meer dan alleen de waarde van de woning bepalen.
 
Een aankoopmakelaar staat u als koper bij in het hele aankoopproces:
 
Waardebepaling en algemene indruk van de woning
Voeren van onderhandelingen
Bouwkundig rapport en taxatie
Aanwezig bij eindinspectie


Stappenplan aankoopmakelaar

Wanneer u Remco Olden Lommers Makelaars inschakelt als aankoopmakelaar, bezichtigen we samen met u de woning in Tilburg of omgeving. Wat is de woning waard en wat wilt u ervoor betalen? Als uw aankoopmakelaar helpen we u om deze vragen te beantwoorden. Ook bespreken we met u de onderhandelingstactiek. We geven u advies over het openingsbod en kijken naar bijzaken die meegenomen kunnen worden in de onderhandeling, zoals gordijnen of meubels ‘ter overname’ of een schilderbeurt. De onderhandeling voeren we - als u dat wilt - namens u. Komt u met de verkopende partij tot overeenstemming over het bod? Dan helpen we u met zaken als een bouwkundig rapport en een taxatie. Bij de oplevering van de woning zijn wij als aankoopmakelaar aanwezig, tijdens de eindinspectie controleren we of de woning wordt opgeleverd zoals in de onderhandeling overeengekomen.
 

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen?

Als u een woning in Tilburg of omgeving zoekt, kunt u als u dat wenst een aankoopmakelaar inschakelen. Dat kan ook wanneer u al een woning op het oog heeft. Een aankoopmakelaar kan u als onafhankelijke expert vertellen of het een verstandige koop is en staat u bij in de onderhandeling. Het is ook mogelijk om een aankoopmakelaar in Tilburg op een eerder moment in te schakelen. Als u zelf weinig tijd heeft om Funda af te speuren, onbekend bent in (de omgeving van) Tilburg of graag verrast wordt met passende out-of-the-box suggesties, kan een aankoopmakelaar helpen.
 
Schakel Remco Olden Lommers Makelaars in als aankoopmakelaar in Tilburg wanneer u daadkrachtige hulp zoekt tijdens het kopen van een woning in Tilburg of omliggende plaatsen als Loon op Zand of Kaatsheuvel. Neem contact met ons op voor meer informatie.