Mijn favorieten

Aankoopmakelaar Waalwijk

Wanneer u op zoek bent naar een aankoopmakelaar in Waalwijk en omstreken, bent u bij Remco Olden Lommers Makelaars aan het juiste adres. Met jarenlange ervaring in aankoopbegeleiding en een gedegen kennis van de lokale woningmarkt, staan wij u bij in het aankoopproces van een woning in Waalwijk en omgeving.
 

Waar let een aankoopmakelaar op?

Een aankoopmakelaar kijkt naar verschillende zaken in een woning. Wanneer u Remco Olden Lommers Makelaars als aankoopmakelaar in Waalwijk inschakelt, bekijken wij onder meer kritisch de staat van de woning. Is deze instapklaar of zijn er gebreken die van invloed kunnen zijn in het onderhandelingsproces? Ook de ligging en omgeving bekijken we en aan de hand van referentieobjecten in de buurt kunnen we beter bepalen wat de woning waard is. Staat de woning voor een reële vraagprijs te koop en welke onderhandelingsstrategie is slim? Het zijn vragen die een aankoopmakelaar voor u beantwoordt.
 
Ja, ik wil begeleiding tijdens het aankoopproces!
Bekijk hier de mogelijkheden.
 

Wat doet een aankoopmakelaar?

Bij aankoopbegeleiding staat de aankoopmakelaar u bij van A tot Z. Een aankoopmakelaar gaat allereerst mee naar de (tweede) bezichtiging van de woning in Waalwijk of omgeving. Terwijl u kijkt of u zich thuis voelt in een woning, bekijkt de aankoopmakelaar onder meer in welke staat de woning is. Is er nog veel werk aan de winkel en wat betekent dat voor de prijs? Wanneer u besluit een bod uit te willen brengen op de woning, staat de aankoopmakelaar u bij in de onderhandeling. Vanwege onze kritische blik en de gedegen kennis van de woningmarkt in Waalwijk, staat u sterker in het onderhandelingsproces.
 
Wanneer u Remco Olden Lommers Makelaars als aankoopmakelaar inschakelt bespreken we allereerst met u onze indruk van de Waalwijkse woning.
Ook geven we u inzicht in de waarde.
Vervolgens bespreken we de onderhandelingstactiek. Wat wordt het openingsbod? Wat is het maximale dat u wilt betalen voor de woning? Welke bijzaken – denk aan gordijnen of meubels ‘ter overname’, een schilderbeurt, etc. – kunt u meenemen in de onderhandeling?
Tot slot, wanneer u als koper met de verkopende partij tot overeenstemming over het bod bent gekomen, helpen wij bij zaken als een bouwkundig rapport en de taxatie.
Ook zijn we aanwezig bij de eindinspectie om te controleren of de woning wordt opgeleverd zoals afgesproken.
 

Wanneer een aankoopmakelaar in Waalwijk inschakelen?

Een aankoopmakelaar kunt u op twee verschillende momenten inschakelen wanneer u op zoek bent naar een (nieuwe) woning. Het eerste moment is aan de start van de zoektocht. U heeft nog geen woning in Waalwijk of omgeving op het oog, maar weet wel wat uw woonwensen en –eisen zijn en wat uw budget is. Maar u heeft geen tijd om de zoektocht te starten of u wilt verrast worden door passende, maar ‘out of the box’-voorstellen voor een woning. Het tweede moment om een aankoopmakelaar in Waalwijk in te schakelen, is wanneer u een woning op het oog heeft en begeleiding zoekt voor het aankoopproces.
 

Is een aankoopmakelaar verplicht?

Een aankoopmakelaar is niet verplicht, maar voor sommige woningzoekenden wel noodzakelijk. Zeker wanneer u niet goed bent in onderhandelen of geen tijd heeft om dagelijks Funda te checken. Let wel op: een aankoopmakelaar kan niet tegelijkertijd ook de verkoopmakelaar zijn van de aan te kopen woning. Kies een aankoopmakelaar op basis van kennis van de woningmarkt in Waalwijk. Ook moet u het gevoel hebben dat de  aankoopmakelaar in uw belang handelt. Referenties en ervaringen van anderen kunnen helpen om de keuze voor een aankoopmakelaar in Waalwijk te vereenvoudigen.