Mijn favorieten

Woning taxeren Tilburg

Laat uw woning in Tilburg taxeren door Remco Olden Lommers Makelaars voor een betrouwbare en gevalideerde taxatie. Heeft u geen officieel taxatierapport nodig, maar wilt u alleen weten wat de waarde van uw woning is? Dan kunt u bij één van onze makelaars terecht voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling van uw huis in Tilburg en omgeving.
 

Taxatie of waardebepaling?

Het taxeren van uw woning in Tilburg of omliggende plaatsen als Kaatsheuvel en Loon op Zand is iets anders dan de waarde ervan bepalen. Toch is het een bekend misverstand: u overweegt om uw woning te koop te zetten, maar voordat u dat doet bent u benieuwd naar de waarde van uw bezit. Dan is een taxatie niet nodig. Een waardebepaling is in dit geval meer dan voldoende. Bij Remco Olden Lommers Makelaars is dit bovendien gratis en verplicht u tot niets.
 

Hoe werkt een waardebepaling?

Eén van onze makelaars komt voor een vrijblijvende waardebepaling uw woning in Tilburg bekijken. Op basis van onze kennis van de woningmarkt, een globaal marktonderzoek en de staat van uw woning, informeren wij u tijdens dit vrijblijvende gesprek over de waarde van uw woning. We geven u snel inzicht in de bepalende factoren die de waarde mede bepalen. Hierbij kunt u denken aan eventuele aandachts- en verbeterpunten, maar ook de locatie en referentieobjecten in de buurt nemen we al direct mee in ons oordeel. Verder praten we u tijdens deze waardebepaling bij over de mogelijkheden omtrent een eventuele verkoop van uw woning in Tilburg of omliggende plaatsen als Kaatsheuvel en Loon op Zand.
 
Vraag een gratis waardebepaling aan.
Dit verplicht u tot niets.
 

Wanneer woning taxeren?

Een officiële taxatie van uw woning in Tilburg kunt u op verschillende momenten nodig hebben. De meest voorkomende reden om een officieel taxatierapport te laten opstellen, is om een hypotheek aan te vragen. Zonder gevalideerd taxatierapport kunt u geen hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) krijgen. Een betrouwbare taxatie is daarnaast ook noodzakelijk bij:
 
Het afsluiten van een opstalverzekering
Een boedelscheiding
Een aanslag erfbelasting
Bezwaarmaking WOZ-waarde
 
Er zijn twee soorten taxaties mogelijk: gevalideerd en ongevalideerd. Bij bezwaar tegen een WOZ-beschikking is een ongevalideerde taxatie voldoende, in de meeste andere gevallen is een gevalideerd taxatierapport echter noodzakelijk. De taxatierapporten van Remco Olden Lommers Makelaars worden altijd gevalideerd door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI). Een NWWI-taxatie komt volgens duidelijke richtlijnen tot stand en wordt zodoende geaccepteerd door iedere geldverstrekker en de NHG.
 
Woning in Tilburg laten taxeren?
Neem contact met ons op.
 

Verschil woning taxeren en waardebepaling

Het verschil tussen uw woning in Tilburg taxeren en een waardebepaling? Dat is kort gezegd de officiële documentatie. Wilt u enkel en alleen een indruk van de verkoopwaarde van uw huis of appartement? Dan is een waardebepaling voldoende. In andere gevallen, zoals bij een hypotheekaanvraag, is uw woning taxeren juist noodzaak. Er is overigens ook één overeenkomst tussen een taxatie en een waardebepaling. In beide gevallen kunt u bij Remco Olden Lommers Makelaars terecht! Wij helpen u graag als u uw woning in Tilburg wilt laten taxeren of als u vrijblijvend wilt weten wat uw woning waard is. Neem contact met ons op.